Mujahid & Mujahidah Ansarullah

Archive for the ‘Iklaneka’ Category

12 Pakar Pemasaran Internet Malaysia akan berkumpul untuk mendedahkan Rahsia Kejayaan mereka membina Empayar Perniagaan Internet.

Perniagaan apa?

Ni memang soalan favourite ramai yang tanya saya. Perniagaan apa yang boleh jadikan kita usahawan jutawan?

Selalunya saya akan tanya balik kepada yang bertanya. Rasa-rasanya perniagaan apa? Dan jawapan yang saya selalu dapat…

  • Perniagaan hartanah
  • Perniagaan construction
  • Perniagaan telekomunikasi
  • Perniagaan restoran…
  • dan sebagainya!

Hendak tahu jawapannya? Jawapannya adalah…

Semua perniagaan boleh jadi jutawan!

Tak kira apa sahaja perniagaan, kita boleh jadi usahawan jutawan. Tak percaya? Lihat sahaja semua industri..bukankah ada jutawan yang tercipta?

Julung kalinya diadakan – Konvensyen Pemasaran Internet yang TERBESAR di Malaysia!

Memperkenalkan…
pwtc2

MALAYSIA INTERNET SUMMIT 2010

21 Februari 2010

(8.00 am – 7.00 pm)

Putra World Trade Centre, Kuala Lumpur

summit events sara creative kersani

Daripada : Team Malaysia Internet Summit [ Summit Events – Kersani – SARA Creative ]
Tarikh : Ahad, Januari 17, 2010
Perkara : Bagaimana Membina Empayar Perniagaan Di Internet?

Selamat Sejahtera,

Belum terlambat lagi untuk kami menyucapkan Selamat Tahun Baru 2010. Adakah anda sudah mempunyai imaginasi: kejayaan apakah yang anda akan genggam pada tahun ini? Adakah anda sedang menikmati kehidupan yang hebat? Setiap manusia mempunyai impian dan kami percaya, setiap manusia itu mempunyai kuasa untuk mencapai impiannya!

Kita dapat lihat di televisyen, di akhbar, di majalah dan di mana saja terdapat potret-potret kejayaan. Baik dalam bidang pendidikan, perniagaan, politik, sukan, seni dan kebudayaan. Apakah rahsia mereka?

Dato’ Dr. Fadzilah Kamsah pernah berkata, kita tidak akan dapat mencapai suatu kejayaan yang berada di luar imaginasi kita. Albert Einstein juga menegaskan, “Imagination is more important than knowledge”.

Jawapannya, setiap individu yang berjaya itu mempunyai imaginasi yang cemerlang. Mereka telah membina imej-imej kejayaan di dalam minda. Mereka mempunyai hasrat yang tinggi untuk mencapai apa yang tergambar dalam imaginasi. Di dalam hati, tersemat kepercayaan yang tinggi bahawa kejayaan itu akan dicapai walau apa jua halangan. Bukan mudah untuk berjaya, tetapi lebih sukar jika gagal dalam kehidupan.

Tanpa imaginasi, tidak akan terbinanya KLCC. Tanpa imaginasi, Malaysia tidak akan menjadi negara yang membangun. Tanpa imaginasi, mungkin kita tak akan menyentuh telefon bimbit yang kita miliki sekarang.

Kami, Team Malaysia Internet Summit ingin membuka tirai tahun baru ini khususnya buat para usahawan dan bakal usahawan untuk belajar daripada individu yang telah berjaya dalam Pemasaran Internet (Internet Marketing). Binalah imaginasi cemerlang bersama mereka. Rasai aura kejayaan individu-individu yang hebat ini!

Antara Ahli Panel yang Dijemput:

Noor Irfan Khairi Noor Azmi (www.irfankhairi.com)

Mohd Suhaimy Abu Bakar (www.mohdsuhaimy.com)

Mohd Zulfadli Suddin (www.smartusaha.com)

Gobala Krishnan (www.gobalakrishnan.com)

Muhammad Ammar Zaharudin (www.ammarzahar.com)

Mohamad Zaki Mohamad Yusof (www.zakiyusof.com)

Suzana Mustafa (www.wanitamelayu.com)

Tentatif Program

guarantee satisfaction malaysia internet summit 2010

  • 0730 : Pendaftaran
  • 0830 : Majlis Perasmian
  • 0930 : Sesi 1 – Irfan Khairi
  • 1100 : Minum Pagi
  • 1130 : Sesi 2 – Mohd Suhaimy
  • 1230 : Makan Tengah Hari & Social Networking
  • 1400 : Sesi 3 – Mohd Zulfadli
  • 1500 : Sesi 4 – Gobala Krishnan
  • 1600 : Minum petang & Social Networking
  • 1700 : Sembang santai bersama IM. Ahli panel: Sabri Hassan, Ammar Zahar, Adly Mukhtar, Amirol Zolkifli, Vince Tan, Khairul Azlan, Zaki Yusof, Suzana Mustafa
  • 1900 : Bersurai
untuk mendaftar, sila klik sini
Advertisements

Assalamualaikum sahabat semua.. saya ingin maklumkan kepada peminat bidang pertanian. Baca je iklan ni..ada kursus tanam jagung..

Peluang mengikuti Kursus Usahawan Tani Jagung KEDAH AGRO-SIME DARBY. Projek NCER.Anda Berminat? Kursus Selama 3 bulan.Elaun diberi ,Asrama dan Makan disediakan.Bertempat di Ladang Jagung Manis Bukit Tangga,Kedah

(Hubungi En Mohd Zahili-04-7351200 KEDAH AGRO CASHCROP SDN BHD)Forwardkan kepada Sahabat Anda Segera! utk KEDAH/PERLIS SAHAJA

3525507630

Ingin belajar bahasa Arab? Tahukah anda terdapat berpuluh ribu kata serapan arab dalam bahasa Melayu? Yang biasa kita guna dan tuturkan setiap hari?

Bahasa Arab adalah salah satu daripada 5 bahasa utama yang digunakan di dunia. Apa yang lebih utama, ia adalah bahasa yang digunakan di dalam peribadatan harian umat Islam.

Ulama sejak dahulu lagi telah mengeluarkan pelbagai jenis buku mengenainya untuk diajar kepada umum. Kita boleh dapati beratus malah beribu jilid buku yang hanya membincangkan ilmu bahasa Arab. Oleh kerana ia bukan bahasa utama kita, maka nikmat menggunakannya serta memahami kitab – kitab yang terdahulu tidak dapat kita kecapi.

Namun begitu bahasa Arab telah wujud di dalam diri kita sejak zaman berzaman. Waktu tidak dapat memadam hakikat bahawa bahasa Arab adalah sebahagian daripada kita. Ini jelas dapat diperhatikan di mana ianya digunakan dengan meluas di dalam hidup kita. Oleh itu, satu usaha mestilah dibuat untuk memanfaatkan kelebihan ini di dalam pembelajarannya.

Daripada kesedaran ini terhasillah buku ini sebagai asas untuk dibina di atasnya kecintaan terhadap bahasa Arab.

Buku ini disusun khusus bagi mereka yang baru mula belajar bahasa Arab dan sudah mempunyai kemahiran membaca Al–Quran Al-Karim. Tujuan ia ditulis adalah untuk membantu para pelajar memperolehi seberapa banyak perbendaharan kata Arab serta beberapa kemahiran penting sebelum mendalaminya.

buku6

Ulasan Buku “Akar Umbi Pembelajaran Bahasa Arab

Utusan Malaysia, Jumaat 29 Disember 2006 : Ruangan Agama : Kutub Khanah

Tajuk: Kurangkan Kegerunan, Kuasai Bahasa Arab :

Penulis: Tarmizi Abdul Rahim ::

Sebenarnya tanpa kita sedari banyak perbendaharaan kata Bahasa Arab telah digunakan secara meluas dalam perbualan harian penduduk ini dengan kebanyakkannya telah diserap ke dalam bahasa Melayu.

Antaranya dunia, ibadat, ilmu, zaman, hakikat, manfaat, hasil, asas, bina, khusus, mahir, masyarakat, kaedah, kalimah, hafal, jadual, ayat dan akhir.

Pendekatan buku ini yang memanipulasikan kelebihan itu telah menjadikannya berbeza dan istimewa berbanding dengan kebanyakkan buku lain belajar Bahasa Arab yang terdapat dalam pasaran.

BAGAIMANA BUKU INI MEMBANTU ANDA? ::

  1. Menyedarkan pengguna bahasa Melayu akan kewujudan perbendaharaan kata bahasa Arab yang besar di dalam bahasa Melayu. Ini membantu menghilangkan tanggapan bahawa bahasa Arab adalah sukar untuk dipelajari.
  2. Penggunaan kata serapan Arab di dalam contoh–contoh dan kaedah bahasa menjadikan proses pembelajaran lebih mudah, ringkas dan menyeronokkan.
  3. Pemilihan frasa–frasa Arab yang boleh digunakan terus dalam kehidupan harian menjadikan pembelajaran lebih bermakna. Secara tidak langsung membiasakan masyarakat dengan bahasa al-Quran ini.
  4. Pemilihan ayat–ayat al-Quran al-Karim yang ringkas dan tepat sebagai sandaran dalam pertuturan mengajar kita untuk berinteraksi sesama sendiri berdasarkan al-Quran.
  5. Menekankan kemahiran mengenal kata dasar dan wazan (bentuk perkataan) yang merupakan asas bahasa. Kedua-duanya akan membantu pelajar apabila meneruskan pembelajarannya di peringkat lebih tinggi.
APA KATA PAKAR ? ::
“Buku ini amat sesuai untuk dijadikan bahan pembelajaran dan pengajaran bahasa Arab di peringkat menengah dan dewasa. Untuk pengetahuan umum, tanpa kita sedari begitu banyak perkataan Arab telah diserapkan ke dalam bahasa Melayu. Buku ini telah menggunakan kelebihan tadi sebagai pendekatan pembelajaran bagi memudahkan para peminat bahasa Arab untuk mempelajarinya dengan lebih berkesan dan menarik. Inilah keunikan buku ini dan dengan penerbitannya insyaAllah, membantu sesiapa sahaja untuk mempraktikkan bahasa Arab dalam kehidupan seharian”.

:: AZLAN ABD. RAHMAN
Pensyarah Kanan Bahasa Arab,
Institut Kemajuan Iktisas Pahang (IKIP)

………………………………………………………………………………………………………………….
“Memahami nahu dan menguasai perbendaharaan kata adalah dua tugas yang mencabar untuk setiap pelajar bahasa Arab. Buku ini bertujuan untuk membantu dan mempermudahkan kedua-dua tugas tersebut dengan menggunakan pendekatannya tersendiri. Bermula dengan katapinjam Arab yang telah sedia ada dalam bahasa Melayu, dan menggunakan ayat-ayat al-Quranul Karim serta perbualan harian, dapat menjinakkan pelajar dengan bahasa Arab dan menghilangkan perasaan gerun yang timbul dari kurangnya pengenalan dan kebiasaan kepadanya. Dengan membiasakan diri pelajar dengan perbendaharaan kata, struktur ayat dan kaedah bahasa Arab dari petikan ayat-ayat al-Quran dan perbualan harian, buku ini berjaya mendekatkan bahasa Arab kepada pelajar, pada masa yang sama, akan menimbulkan minat yang mendalam dan cinta kepada nahu dan perbendaharaan kata bahasa Arab, justeru secara langsung mempermudahkan pembelajaran dan penguasaan bahasa tersebut, insyaAllah!”

:: PROF. MADYA DR. ZAILAN MORIS
Bahagian Falsafah dan Tamadun,
Pusat Pengajian Ilmu Kemanusiaan,
Universiti Sains Malaysia

Dapatkannya Hari ini! Hanya RM24.00

(Termasuk harga kurier)

Bagaimana untuk membeli buku tersebut?

Mudah sahaja:

  • Bank in RM24 ke CIMB 12170080964527 atas nama MOHD KHAIRI BIN TAJUDIN
  • Anda hantarkan maklumat pembayaran,nama dan alamat anda ke 019-4702839
  • Sistem kami mengesahkan maklumat dan pembayaran.
  • Kami menghantar buku tersebut melalui kurier. Anda akan menerima buku tersebut secepat mungkin selepas pengesahan pembayaran

PENGEDAR DAN STOKIS DIKEHENDAKI DI SELURUH MALAYSIA

HUBUNGI 019-4702839

Tags:

                                                                     men-set2men-set1

One Drop Perfumes

By Egyptian Potion

Apa lagi yang anda cari daripada minyak wangi lain?

  • Hanya Setitik, wangi sepanjang hari
  • Pati minyak wangi tanpa campuran alkohol dan air
  • Sesuai digunakan semasa solat
  • Diinspirasikan daripada jenama antarabangsa
  • 8 jenis wangian berbeza dan setiap kotak
  • Penggunaan botol “Miniature Roll On’ yang mudah dibawa
  • Bauan yang dikenali ramai tanpa berbelanja ratusan ringgit
  • Sekotak hanya RM40 – 45

celebrity-set1

celebrity-set2

 

 Metro, Ahad 29 Mac 2009

 

 Hanya setitis, wangi sepanjang hari

Agak sukar diterima akal apabila hanya satu produk berjaya mencetuskan fenomena baru kepada masyarakat terutama sekali bagi mereka yang meminati minyak wangi. Kenyataan ini bukanlah gimik atau strategi pemasaran untuk memikat pelangan tetapi inilah kenyataan yang diakui oleh puluhan ribu pengguna One Drop Perfumes di seluruh Negara.

 

Buat pertama kalinya para pengguna dapat menikmati haruman yang berkekalan kerana One Drop Perfumes didatangkan tanpa alcohol dan air. Walaupun digunakan hanya setitik, ia dapat menghasilkan haruman yang semerbak kerana minyak wangi ini kekal pada kulit si pemakai. Selain itu, wangian One Drop Perfumes yang diinspirasikan dari jenama antarabangsa ini sesuai digunakan semasa solat.

 

Walaupun didatangkan dalam bentuk pati dan mempunyai pelbagai wangian yang menarik dan berbeza dalam setiap kotak, One Drop Sdn. Bhd pengeluar minyak wangi tanpa alkohol ini menawarkan nilai yang menarik serta tidak membebankan kerana setiap kotak One Drop Perfumes dijual pada harga Rm40 dan Rm45 sahaja sekotak. One Drop Sdn Bhd sentiasa memastikan bahawa nilai sesuatu barangan terletak pada kepuasan pengguna dan tidak seharusnya dijual pada harga yang mahal.

 

One Drop Perfumes kini semakin hangat diperkatakan oleh pengguna yang pernah memiliki minyak wangi ini. Malah bagi sesetengah pengguna yang belum pernah mengethaui tentang One Perfumes akan mudah tertarik dengan kualiti serta nilainya apabila diperkenalkan kepada mereka.

 

Terkejut tengok RM128,000 dalam akaun bank

 

Bayangkan anda bekerja keras tanpa mengira masa dan penat dan akhirnya tanpa disedari sejumlah wang yang besar menanti anda. Ini bukanlah cerita rekaan tetapi bagi pengedar One Drop Perfumes, Isya Sulaiman, 29, hakikat ini memang mengejutkan kerana empat bulan sebelum ini beliau menganggur dan menghadapi masalah kewangan. “Saya bermula dengan produk ini pun secara sambilan ketika mencari pekerjaan yang sesuai ketika menganggur baru-baru ini.”

 

Menurut Isya lagi, “Pada mulanya keluarga saya seakan-akan tidak percaya mengenangkan saya adalah graduan universiti cuma menjual minyak wangi tetapi alhamdulillah kini barulah mereka percaya bahawa usaha saya selama empat bulan tidak sia-sia.”

 

“Dengan hasil jualan sebanyak RM128, 000.00 dalam masa dua bulan, saya terus berusaha untuk mencapai sasaran yang telah saya tetapkan dan sehingga bulan Februari, hasil jualan saya telah mencapai RM 320,000. Saya betul-betul berterima kasih kepada One Drop Perfumes yang telah menaikkan semangat saya dan membebaskan beban kewangan saya selama ini,” kata beliau dengan ceria.

 

Pelajar pun boleh tambah pendapatan lumayan

 

Siapa sangka seorang pelajar juga mampu mendapat pendapatan lumayan walaupun hanya menjual secara sampingan. Bagi Noorasikin Abd Rahman, 21, tidak pernah terlintas di fikirannya untuk mencari pendapatan tambahan. Tetapi setelah mengenali One Drop Perfumes, beliau memberanikan diri untuk mencuba nasib.

 

“Alhamdulillah saya tak sangka sambutannya sangat menggalakkan, ini kerana kualiti One Drop Perfumes yang berbeza dari wangian lain. Walaupun masih menuntut di IPTA, pendapatan saya melebihi RM 7000 sebulan. Malah mengatasi gaji para pensyarah. Saya bersyukur kerana di pertemukan dengan One Drop Perfumes, “ katanya gembira.

 

Berhenti kerja kerana One Drop Perfumes.

 

Berbeza pula ceritanya dengan Norayu Mat Garip yang memilih untuk berhenti kerja sebagai jurutera projek hanya untuk menjual One Drop Perfumes.

 

“Saya memang meminati bidang perniagaan walaupun bekerja dalam jurusan kejuruteraan. Setelah mengkaji tentang One Drop Perfumes saya mengambil langkah nekad untuk berhenti kerja dan menjual One Drop Perfumes sepenuh masa. Semenjak itu saya tidak pernah pandang ke belakang. Hasil usaha dan rezeki yang diberikan, kini hasil jualan saya telahpun melebihi RM 150, 000.00.”

Kini saya memiliki sebuah salun sendiri dengan hasl jualan One Drop Perfumes,” tambah Norayu lagi.

 

 

Bertahan selama 12 jam.

 

Masalah bau badan seringkali menjadi isu yang sensitif kepada semua orang. Oleh itu, penyelesaian yang paling mudah ialah dengan menggunakan minyak wangi. Ada kalanya wangian yang dipakai tidak tahan lama dan sering mengembalikan bau badan. Akan tetapi senario itu berbeza kini bagi Asmaliza Muner, 26, Pegawai Pemsaran di salah sebuah syarikat kewangan yang gembira diperkenalkan dengan One Drop Perfumes. “Dulu saya perlu sentiasa memakai wangian untuk kekal wangi dalam seharian bekerja, maklumlah kerja saya memerlukan saya sentiasa keluar dan berjumpa dengan ramai orang dan penampilan amatlah penting. Oleh kerana sentiasa merungut tentang keadaan saya, rakan saya memberikan saya sebotol One Drop Perfumes untuk saya cuba. Bayangkan saya pakai jam 9 pagi tetapi sehingga jam 9 malam wangian yang saya pakai masih melekat pada saya. Malah botolnya yang kecil mudah dibawa ke mana-mana.”

 

 

Bayar sikit dapat lebih

 

Mengapa perlu bayar lebih kalau bayar sedikit untuk tujuan yang sama? Itulah yang diperkatakan oleh segelintir pengguna setelah mengetahui kelebihan One Drop Perfumes. “Sebelum menggunakan One Drop Perfumes, saya telah berbelanja ratusan ringgit untuk keperluan minyak wangi. Mula-mula ternampak One Drop Perfumes, saya kurang yakin dengan kualitinya tetapi setelah mencuba minyak wangi tersebut, saya sangat puas hati. Ini kerana saya tidak perlu menghabiskan banyak wang untuk membeli minyak wangi tetapi saya mendapat wangian yang berkualiti dari One Drop Perfumes,” cerita Liana Rosli, 25 yang bekerja sebagai Pegawai Perhubungan Awam.

 

Bagi peniaga pakaian, Lydiana Md Amir, 35 pula, berkata “Semasa mula-mula saya melihat iklan One Drop Perfumes, saya bayangkan harganya yang mahal. Tetapi setelah melihat sendiri pek One Drop Perfumes dan mencubanya,. Saya rasa berbaloi untuk memiliki pati minyak wangi ini kerana hanya Rm40 saya mendapat lapan bauan yang berbeza. Kini saya dapat memilih pelbagai wangian mengikut mood saya setiap hari.”

women-set3

women-set1women-set2

women-set4

Tags:

Top Clicks

  • None

Jumlah Pengunjung

  • 217,908 kunjungan

RSS Saifulislam.Com

  • An error has occurred; the feed is probably down. Try again later.

RSS buat duit di internet

  • KAMBING UNTUK DIJUAL May 29, 2009
    BERITA TERGEMPAR! 20 ekor kambing sedia untuk dijual….campur2….ada betina….ada jantan….ada anak…. cadang mau jual semua sekali cara pukal RM10,000 (masih boleh dirunding)…. kalau mau amik sekor dua….boleh bagi RM300-500 ikut saiz & umor… bleh mai tgk sendiri kat kandang…tgk peta … Continue reading →
    shawn@hayyrie
  • Buat duit dengan cara jual e-book April 3, 2009
    Ramai orang ada idea untuk dikongsi bersama tetapi tak tau camne nak bagitau orang lain. Ramai orang ada ilmu tetapi terpendam camtu je… Ramai orang ada bakat menulis tapi tak tahu nak tulis kt mana.. Nak cetak kt SASBADI, banyak … Continue reading →
    shawn@hayyrie
  • KURSUS PERNIAGAAN INTERNET March 30, 2009
    ANDA BOLEH HADIRI KURSUS TENTANG: -Teknik mempromosikan produk. -Teknik menambahkan pelawat. -Teknik mencipta produk baru. -Teknik Rekabentuk Laman Web. -Teknik menghasilkan pendapatan tanpa mempunyai laman web SERTA banyak lagi Di e-webniaga.com
    shawn@hayyrie
  • NAK KAHWIN TAPI TAK CUKUP DUIT? March 30, 2009
    Kami sedia membantu anda!
    shawn@hayyrie
  • RAHSIA ClickBank Jana Lebih RM800 sebulan March 27, 2009
    Perniagaan Internet Sistem Rahsia ClickBank
    shawn@hayyrie
  • E-KAMUS PERCUMA! March 24, 2009
      Assalamualaikum dan salam sejahtera. Anda pernah dengar e-kamus? E-kamus ialah software kamus yang tercanggih yang dilengkapi dengan 18 kamus dan disertakan sebutan dalam English UK. Mudah bukan? Hanya “double click” atau “mouse move”, makna perkataan anda terjawab. Boleh digunakan … Continue reading →
    shawn@hayyrie
  • RM10 SETAHUN WEB HOSTING TERMURAH DI M’SIA March 24, 2009
    shawn@hayyrie
  • Peluang Bisnes SMS Lumayan! March 24, 2009
    Kalau selama ini anda terpaksa mengeluarkan wang untuk menghantar sms, tetapi dengan  OwnSmsBiz  anda akan memperolehi pendapatan apabila anda menghantar SMS dan anda juga akan merima pendapatan apabila orang menghantar SMS kepada anda!!!         OwnSmsBiz adalah bisnes yang berasaskan internet … Continue reading →
    shawn@hayyrie
  • Peluang Cari Duit Melalui Pay Per Lead (PPL) Affiliate March 24, 2009
      Anda akan dibayar RM0.25 bagi setiap orang yang mendaftar di pakej Master Resell ini. Program pay per lead ini akan ditutup apabila target list mencapai sasaran. SIGN UP PERCUMA Bayaran akan dibuat pada awal bulan. Di bawah ini disertakan … Continue reading →
    shawn@hayyrie
  • DOWNLOAD E-BOOK DAPAT DUIT March 20, 2009
    shawn@hayyrie

RSS Dr. Hasanah

  • An error has occurred; the feed is probably down. Try again later.