Mujahid & Mujahidah Ansarullah

About Me

Salam ta’aruf buat sahabat semua

Nama Panggilan: Achik Solehah

E-mail:

hejira_23@yahoo.com

YM: hejira_23

Skype: achik_solehah5746

Tarikh Lahir: 01 Disember 1984

Status: Berkahwin

Pendidikan:

Sekolah Kebangsaan Lubuk Merbau (1991-1996)

Sekolah Menengah Sains Tun Syed Sheh Shahabudin (1997-2001)

Koleh MARA Kulim (2002-2003)

Univerisiti Malaysia Pahang – FKA (2003-2007)

Lulusan:

Ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan Awam – UMP

Pekerjaan:

Personal Assistant

41 Responses to "About Me"

salam kenal,kalau ada waktu sudi mampirlah
nice blog
best regad
aminhers

Dok kedah,kan?

Haa, berita baik dan peluang baik kepada penduduk sekitar Kedah(penang dan Perlis pun boleh juga). Saya dan beberapa orang sahabat sedang mengusahakan untuk mengadakan KURSUS PERUBATAN ISLAM DARUSSYIFA di Kedah.

Setakat ini, selain di Bangi(pusat) Darussyifa telah membuka kursus di Ipoh, Taiping, Terengganu, dan yang terbaru di Sarawak dan Kuantan. Diberitakan, Kursus di Brunei juga akan dirasmikan sedikit masa lagi(bulan depan,mungkin)

Saya telah mendapat ‘lampu hijau’ daripada Pengerusi Darussyifa cuma sebelum boleh melangkah lebih jauh, perlu mendapatkan sekurang-kurangnya 50 orang yang berminat untuk mengikuti kursus tersebut.

SYARAT

1)Beragama Islam

2)Lelaki&perempuan berumur 18 tahun dan ke atas

2)Boleh membaca al-Quran dan jawi

3)Sedia mengikuti sepenuhnya kursus tersebut

~Tidak pasti berapa lama. Di Bangi kuliah pada setiap minggu selama setahun tetapi di cawangan biasanya 2 kali sebulan~

4)Sedia mengikuti kuliah tambahan jika dirasakan perlu(Kelas tajwid bagi membetulkan bacaan)

Berminat? sila tinggalkan nama penuh, alamat dan no. telefon di bahagian komen atau hubungi saya di zamrids@gmail.com

Muhamad Zamri Abdul Rahman
SG 2048

waalaikumussalam ..insyaAllah boleh sahaja berkenalan =)

smekom blh berkenalan

Terima kasih atas kesudian ziarah ke blog saya. InsyaAllah sama-sama kita teruskan usaha memberi ilmu dan berkongsi pengalaman untuk kebaikan semua..=)

salam ziarah..knjungila blog y xsberape..tp insyallah bleh kgsi mklumat

Waalaikumussalam warahmatullah.. Salam perkenalan kembali. Semoga sesuatu yang bermanfaat dapat dikongsi bersama. Terima kasih atas kesudian ziarah saudara..

Asalamulaikum… salam perkenalan…..

kunjungan pertamaku ke laman ini membuatkan ku terdetik hati untuk bekenalan. Sedikit sebanyak tazkirah dll membuatkan ku terasa hinanya diri ini…..

Alhamdulilah…bangga dgn kagum dgn anti..teruskan perjuangan dlm islam..moga-2 kita salah seorang daripada Ghurabaa..

Assalamualaikum Ustaz Zamri,

Kat Kuantan tak buat kursus Darul Syifa ke? Saya berminat juga nk joint

Assalamualaikum…

Sedang mencari maksud perkataan “niqab” dam google..tiba-2 jumpa website nie..Alhamdulilah..teruskan usaha dakwah anti…

assalamualaikum

sukran….

its great n lot of knowledges

waalaikumsalam

salam..lama xdgr cite kak chik..sbuk keja ker//slmt bjaya

Schoolmate saya di Penang dulu. Semoga istiqamah..
Mabruk sempena pernikahan..

askom.kak,saya pelik tgok org yg pakai purdah.nape dyowg pakai cmtu.akak pun pakai ke???

Assalamualaikum,

Laman web ini amat menarik dan memberi info berguna. Perolahan mengunakan Blog.wordpress.com memang mudah dan user friendly. Dengan penemuan laman web ini dapat saya kutip dan sebarkan segala ilmu yang tersirat dan dengan ilmu itu dapat saya dekatkan diri dengan Allah.
Terima kasih. Untuk tujuan berkongsi ilmu marilah kita sama-sama bertukar-tukar Links. URL saya adalah http://www.cikguiti.com
Salam perkenalan buat semua.

Assalamualaikum,

Nazihatul Solehah,

Tahniah kerana rajin menulis dan menyebarkan ilmu. Teruskan usaha dan perjuangan.

Saya doakan agar setiap langkah yang diambil akan diberkati Allah s.w.t

Hasanah
http://www.drhasanah.com

Alhamdulillah teruskan perjuangan.

Waalaikumussalam wbt..

Terima kasih atas kesudian ziarah ke blog yg tak seberapa ini…masih dlm proses penambah baikan..thanks juga atas perkongsian ilmu dari saudara..

salam ukhwah fillah..
tahniah atas blog yg begitu menarik ni..
teruskan menyebar dakwah ISLAM..

Salam ukhwah kembali…terima kasih sudi ziarah ke blog saya🙂 sila datang lagi😉

SALAM UKHUWAH..

salam ukhuwah….salam perjuangan…

salam..macam kenal je nick name achik solehah ni..

tarbawionthemove & manah: Terima kasih sudi ziarah & Salam ukhwah kembali🙂

makanbudu: w’salam..erm.. mungkin pernah nampak nick ni kat ukhwah.com tak..😉

salam..dah bagi comment kat buku tamu, baru buka ‘about me’ ni..baru tahu rupanya ni ‘kakak’ saya..
salam taaruf kak^_^
teruskan memblog..insyaAllah, saya ziarah sokmo sini! ;))

Salam.. sejuk mata memandang jika ada ramai lagi wanita yang berpurdah.. Niat di hati teringin nak memiliki wanita (isteri) yang perpurdah.. nak dekat-dekat (mungurat) kat wanita tak berani… Ada tips tak nak dapatkan (miliki isteri) yang berpurdah?

Ana sedang mencari…bakal isteri.

salam ukhwah! tenkiuu ummu_umar, saya masukkan umar dlm list giveaway yee….

salam achik…mantapla blog akak…best baca..byk input….truskan menulis…akak ada x address blog kak hafiza syafika….heheh

salam ziarah…

Assalamualaikm..salam perkenalan.

Moga kita semua sama-sama diberi kekuatan untuk mengamalkan perintah Allah, meninggalkan laranganNya dan mengamalkan sunnah Nabi saw.

Dunia sementara, akhirat kekal abadi selamanya….

Waalaikumussalam wbt. Salam ukhwah juga buat Aida Raihanah..terima kasih sudi ziarah..insyaallah, mudah2an kita sama2 terus berusaha mencapai mardhatillah..amin

salam achik

ingat saya tak?

wsalam..eh, puan nani..mesti la ingat..apa kabar? anak sihat ke?

salam. info kpd peminat kursus pengubatan islam di kedah sudah [pun berjalan. dan telah dirasmikan oleh mb kedah pada 24 oktber 2009. harap maklum

assalamualaikum akak..salam ukhuwah fillah abadan abada..
nice blog..truskan usaha..entry yg mnrik..=)

salam wbt..

alhamdulillah,kami bersyukur terjumpa blog akak masa mncari lirik selawat..

kami bngga melihat akak,walaupun akak xbljar pengajian agma dan tidak belajar di negara timur tengah, akak membawa islam yang syumul..

teruskan perjuanganmu wahai ukhti, teruskan usahamu..

salam ukhwah dari adik2 di mesir..

Salam Ziarah…
Ustazh pernah ngajar kat maahad Tahfiz repek x?

boleh bgi petua skt dak mcmner nak kenalpasti mana scam punye, tak mau layanlah…tengok pun tkde mende,,,keje lagho tak minat…………

Salam..ya, ana pernah ngajar kt MTDQ Repek tahun 2007..kenal ana ke?

OOo pernah ngajar repek..
emm kenal la kot…🙂
sbb ana kluar hujung 2007.

oh yake..ana pn x smpat kenal rmai sgt kt sana..bln 10 dah keluar dari MTDQ

If some one desires expert view concerning blogging and site-building after
that i advise him/her to go to see this web site, Keep up the
good job.

I drop a leave a response when I like a post on a website or I have something
to add to the discussion. Usually it’s triggered by the passion displayed in the post I looked at. And after this post About Me | Mujahid & Mujahidah Ansarullah. I was actually excited enough to post a thought😉 I actually do have a few questions for you if you usually do not mind. Is it simply me or does it look as if like some of these responses look as if they are coming from brain dead people?😛 And, if you are posting on additional online social sites, I would like to follow everything new you have to post. Would you make a list the complete urls of your social sites like your Facebook page, twitter feed, or linkedin profile?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Support Me

Top Clicks

  • None

Jumlah Pengunjung

  • 211,142 kunjungan

RSS Saifulislam.Com

  • An error has occurred; the feed is probably down. Try again later.

RSS buat duit di internet

  • KAMBING UNTUK DIJUAL May 29, 2009
    BERITA TERGEMPAR! 20 ekor kambing sedia untuk dijual….campur2….ada betina….ada jantan….ada anak…. cadang mau jual semua sekali cara pukal RM10,000 (masih boleh dirunding)…. kalau mau amik sekor dua….boleh bagi RM300-500 ikut saiz & umor… bleh mai tgk sendiri kat kandang…tgk peta … Continue reading →
    shawn@hayyrie
  • Buat duit dengan cara jual e-book April 3, 2009
    Ramai orang ada idea untuk dikongsi bersama tetapi tak tau camne nak bagitau orang lain. Ramai orang ada ilmu tetapi terpendam camtu je… Ramai orang ada bakat menulis tapi tak tahu nak tulis kt mana.. Nak cetak kt SASBADI, banyak … Continue reading →
    shawn@hayyrie
  • KURSUS PERNIAGAAN INTERNET March 30, 2009
    ANDA BOLEH HADIRI KURSUS TENTANG: -Teknik mempromosikan produk. -Teknik menambahkan pelawat. -Teknik mencipta produk baru. -Teknik Rekabentuk Laman Web. -Teknik menghasilkan pendapatan tanpa mempunyai laman web SERTA banyak lagi Di e-webniaga.com
    shawn@hayyrie
  • NAK KAHWIN TAPI TAK CUKUP DUIT? March 30, 2009
    Kami sedia membantu anda!
    shawn@hayyrie
  • RAHSIA ClickBank Jana Lebih RM800 sebulan March 27, 2009
    Perniagaan Internet Sistem Rahsia ClickBank
    shawn@hayyrie
  • E-KAMUS PERCUMA! March 24, 2009
      Assalamualaikum dan salam sejahtera. Anda pernah dengar e-kamus? E-kamus ialah software kamus yang tercanggih yang dilengkapi dengan 18 kamus dan disertakan sebutan dalam English UK. Mudah bukan? Hanya “double click” atau “mouse move”, makna perkataan anda terjawab. Boleh digunakan … Continue reading →
    shawn@hayyrie
  • RM10 SETAHUN WEB HOSTING TERMURAH DI M’SIA March 24, 2009
    shawn@hayyrie
  • Peluang Bisnes SMS Lumayan! March 24, 2009
    Kalau selama ini anda terpaksa mengeluarkan wang untuk menghantar sms, tetapi dengan  OwnSmsBiz  anda akan memperolehi pendapatan apabila anda menghantar SMS dan anda juga akan merima pendapatan apabila orang menghantar SMS kepada anda!!!         OwnSmsBiz adalah bisnes yang berasaskan internet … Continue reading →
    shawn@hayyrie
  • Peluang Cari Duit Melalui Pay Per Lead (PPL) Affiliate March 24, 2009
      Anda akan dibayar RM0.25 bagi setiap orang yang mendaftar di pakej Master Resell ini. Program pay per lead ini akan ditutup apabila target list mencapai sasaran. SIGN UP PERCUMA Bayaran akan dibuat pada awal bulan. Di bawah ini disertakan … Continue reading →
    shawn@hayyrie
  • DOWNLOAD E-BOOK DAPAT DUIT March 20, 2009
    shawn@hayyrie

RSS Dr. Hasanah

  • An error has occurred; the feed is probably down. Try again later.
%d bloggers like this: