Mujahid & Mujahidah Ansarullah

Ceritaku ceritamu

Posted on: April 11, 2010

Bismillahirrahmanirrahim

Syukur kepada Allah atas nikmat kehidupan dan kesihatan yang dianugerahkanNya buat diriku dan keluarga. Lamanya tak menaip di blog ni..ada cerita nak dikongsi tapi umi lebih suka pendamkan saja..mungkin disebabkan umi sangat suka berahsia..sampai nak tulis apa pun tanak…takut orang tahu…baik tak payah buat blog kan…hehe. teruk!

Semalam umi wat test utk Pegawai Perkhidmatan Awam..Gred 41. punya la ramai yang nak ambil test sampai nak parking pun susah. Nasib baik umi dapat kat Insaniah je..kalu kat penang lagi susah kan..hee. Pusing punya pusing dapat la jugak parking dekat kedai-kedai di sekitar Insaniah tu. Mula jam 9.20 pagi habis jam 4.50 petang. Kebas jugak dibuatnya duduk dalam dewan tu lama-lama.huhu

Lepas jawab ujian baru tahu rupanya pengetahuan am umi sangatlah lemah..adeh..hancuss rasenye jawapan semua tak betul..huhu. Dah la umi tak minat sejarah..hehe. Susah jugak macam ni..kena blajar sejarah balik la nampaknye..Alhamdulillah soalan matematik boleh la jawab jugak. Bab sahsiah dan minat plk soalan sampai 200 lebih. Kalut menanda kertas jawapan nak bg cepat siap..hee

Time balik terserempak plak ngan abah si Humaira ngan geng bola sepaknya yang baru balik dari SAIF. Dengan kelajuan 60km/j masa tu bolehlah diorang potong umi..lepas tu umi pecut 110km/j potong diorang balik..hehe. Umi teringat humaira je, sape la yg tgh jaga dia masa umi takde.

Petang-petang tok la yang jaga cucu kesayangannya tu. Bawa tengok ayam, itik, kambing, lembu…humaira suka sangat dengar bunyi ayam berkokok. Teruja betul dia..hee.  Humaira sekarang dah cuba merangkak setapak dua ke depan. Nak tergelak tengok gelagat dia yang macam boleh duduk tu..tapi kejap-kejap terbalik..hihi. Takde pulak gambar humaira merangkak..handphone umi rosak, tak leh nak ambil gambar da..huhu

Next time umi post gambar kat sini..boleh la humaira tengok bile da besar nanti..hehe

1 Response to "Ceritaku ceritamu"

Assalamu’alaikum kak🙂

memang lama akak tak update blog, sangkaan saya akak sibuk dengan humaira🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Support Me

Top Clicks

  • None

Jumlah Pengunjung

  • 211,145 kunjungan

RSS Saifulislam.Com

  • An error has occurred; the feed is probably down. Try again later.

RSS buat duit di internet

  • KAMBING UNTUK DIJUAL May 29, 2009
    BERITA TERGEMPAR! 20 ekor kambing sedia untuk dijual….campur2….ada betina….ada jantan….ada anak…. cadang mau jual semua sekali cara pukal RM10,000 (masih boleh dirunding)…. kalau mau amik sekor dua….boleh bagi RM300-500 ikut saiz & umor… bleh mai tgk sendiri kat kandang…tgk peta … Continue reading →
    shawn@hayyrie
  • Buat duit dengan cara jual e-book April 3, 2009
    Ramai orang ada idea untuk dikongsi bersama tetapi tak tau camne nak bagitau orang lain. Ramai orang ada ilmu tetapi terpendam camtu je… Ramai orang ada bakat menulis tapi tak tahu nak tulis kt mana.. Nak cetak kt SASBADI, banyak … Continue reading →
    shawn@hayyrie
  • KURSUS PERNIAGAAN INTERNET March 30, 2009
    ANDA BOLEH HADIRI KURSUS TENTANG: -Teknik mempromosikan produk. -Teknik menambahkan pelawat. -Teknik mencipta produk baru. -Teknik Rekabentuk Laman Web. -Teknik menghasilkan pendapatan tanpa mempunyai laman web SERTA banyak lagi Di e-webniaga.com
    shawn@hayyrie
  • NAK KAHWIN TAPI TAK CUKUP DUIT? March 30, 2009
    Kami sedia membantu anda!
    shawn@hayyrie
  • RAHSIA ClickBank Jana Lebih RM800 sebulan March 27, 2009
    Perniagaan Internet Sistem Rahsia ClickBank
    shawn@hayyrie
  • E-KAMUS PERCUMA! March 24, 2009
      Assalamualaikum dan salam sejahtera. Anda pernah dengar e-kamus? E-kamus ialah software kamus yang tercanggih yang dilengkapi dengan 18 kamus dan disertakan sebutan dalam English UK. Mudah bukan? Hanya “double click” atau “mouse move”, makna perkataan anda terjawab. Boleh digunakan … Continue reading →
    shawn@hayyrie
  • RM10 SETAHUN WEB HOSTING TERMURAH DI M’SIA March 24, 2009
    shawn@hayyrie
  • Peluang Bisnes SMS Lumayan! March 24, 2009
    Kalau selama ini anda terpaksa mengeluarkan wang untuk menghantar sms, tetapi dengan  OwnSmsBiz  anda akan memperolehi pendapatan apabila anda menghantar SMS dan anda juga akan merima pendapatan apabila orang menghantar SMS kepada anda!!!         OwnSmsBiz adalah bisnes yang berasaskan internet … Continue reading →
    shawn@hayyrie
  • Peluang Cari Duit Melalui Pay Per Lead (PPL) Affiliate March 24, 2009
      Anda akan dibayar RM0.25 bagi setiap orang yang mendaftar di pakej Master Resell ini. Program pay per lead ini akan ditutup apabila target list mencapai sasaran. SIGN UP PERCUMA Bayaran akan dibuat pada awal bulan. Di bawah ini disertakan … Continue reading →
    shawn@hayyrie
  • DOWNLOAD E-BOOK DAPAT DUIT March 20, 2009
    shawn@hayyrie

RSS Dr. Hasanah

  • An error has occurred; the feed is probably down. Try again later.
%d bloggers like this: