Mujahid & Mujahidah Ansarullah

Archive for January 2010

12 Pakar Pemasaran Internet Malaysia akan berkumpul untuk mendedahkan Rahsia Kejayaan mereka membina Empayar Perniagaan Internet.

Perniagaan apa?

Ni memang soalan favourite ramai yang tanya saya. Perniagaan apa yang boleh jadikan kita usahawan jutawan?

Selalunya saya akan tanya balik kepada yang bertanya. Rasa-rasanya perniagaan apa? Dan jawapan yang saya selalu dapat…

  • Perniagaan hartanah
  • Perniagaan construction
  • Perniagaan telekomunikasi
  • Perniagaan restoran…
  • dan sebagainya!

Hendak tahu jawapannya? Jawapannya adalah…

Semua perniagaan boleh jadi jutawan!

Tak kira apa sahaja perniagaan, kita boleh jadi usahawan jutawan. Tak percaya? Lihat sahaja semua industri..bukankah ada jutawan yang tercipta?

Julung kalinya diadakan – Konvensyen Pemasaran Internet yang TERBESAR di Malaysia!

Memperkenalkan…
pwtc2

MALAYSIA INTERNET SUMMIT 2010

21 Februari 2010

(8.00 am – 7.00 pm)

Putra World Trade Centre, Kuala Lumpur

summit events sara creative kersani

Daripada : Team Malaysia Internet Summit [ Summit Events – Kersani – SARA Creative ]
Tarikh : Ahad, Januari 17, 2010
Perkara : Bagaimana Membina Empayar Perniagaan Di Internet?

Selamat Sejahtera,

Belum terlambat lagi untuk kami menyucapkan Selamat Tahun Baru 2010. Adakah anda sudah mempunyai imaginasi: kejayaan apakah yang anda akan genggam pada tahun ini? Adakah anda sedang menikmati kehidupan yang hebat? Setiap manusia mempunyai impian dan kami percaya, setiap manusia itu mempunyai kuasa untuk mencapai impiannya!

Kita dapat lihat di televisyen, di akhbar, di majalah dan di mana saja terdapat potret-potret kejayaan. Baik dalam bidang pendidikan, perniagaan, politik, sukan, seni dan kebudayaan. Apakah rahsia mereka?

Dato’ Dr. Fadzilah Kamsah pernah berkata, kita tidak akan dapat mencapai suatu kejayaan yang berada di luar imaginasi kita. Albert Einstein juga menegaskan, “Imagination is more important than knowledge”.

Jawapannya, setiap individu yang berjaya itu mempunyai imaginasi yang cemerlang. Mereka telah membina imej-imej kejayaan di dalam minda. Mereka mempunyai hasrat yang tinggi untuk mencapai apa yang tergambar dalam imaginasi. Di dalam hati, tersemat kepercayaan yang tinggi bahawa kejayaan itu akan dicapai walau apa jua halangan. Bukan mudah untuk berjaya, tetapi lebih sukar jika gagal dalam kehidupan.

Tanpa imaginasi, tidak akan terbinanya KLCC. Tanpa imaginasi, Malaysia tidak akan menjadi negara yang membangun. Tanpa imaginasi, mungkin kita tak akan menyentuh telefon bimbit yang kita miliki sekarang.

Kami, Team Malaysia Internet Summit ingin membuka tirai tahun baru ini khususnya buat para usahawan dan bakal usahawan untuk belajar daripada individu yang telah berjaya dalam Pemasaran Internet (Internet Marketing). Binalah imaginasi cemerlang bersama mereka. Rasai aura kejayaan individu-individu yang hebat ini!

Antara Ahli Panel yang Dijemput:

Noor Irfan Khairi Noor Azmi (www.irfankhairi.com)

Mohd Suhaimy Abu Bakar (www.mohdsuhaimy.com)

Mohd Zulfadli Suddin (www.smartusaha.com)

Gobala Krishnan (www.gobalakrishnan.com)

Muhammad Ammar Zaharudin (www.ammarzahar.com)

Mohamad Zaki Mohamad Yusof (www.zakiyusof.com)

Suzana Mustafa (www.wanitamelayu.com)

Tentatif Program

guarantee satisfaction malaysia internet summit 2010

  • 0730 : Pendaftaran
  • 0830 : Majlis Perasmian
  • 0930 : Sesi 1 – Irfan Khairi
  • 1100 : Minum Pagi
  • 1130 : Sesi 2 – Mohd Suhaimy
  • 1230 : Makan Tengah Hari & Social Networking
  • 1400 : Sesi 3 – Mohd Zulfadli
  • 1500 : Sesi 4 – Gobala Krishnan
  • 1600 : Minum petang & Social Networking
  • 1700 : Sembang santai bersama IM. Ahli panel: Sabri Hassan, Ammar Zahar, Adly Mukhtar, Amirol Zolkifli, Vince Tan, Khairul Azlan, Zaki Yusof, Suzana Mustafa
  • 1900 : Bersurai
untuk mendaftar, sila klik sini

Assalamualaikum sahabat semua.. saya ingin maklumkan kepada peminat bidang pertanian. Baca je iklan ni..ada kursus tanam jagung..

Peluang mengikuti Kursus Usahawan Tani Jagung KEDAH AGRO-SIME DARBY. Projek NCER.Anda Berminat? Kursus Selama 3 bulan.Elaun diberi ,Asrama dan Makan disediakan.Bertempat di Ladang Jagung Manis Bukit Tangga,Kedah

(Hubungi En Mohd Zahili-04-7351200 KEDAH AGRO CASHCROP SDN BHD)Forwardkan kepada Sahabat Anda Segera! utk KEDAH/PERLIS SAHAJA

Islam ialah agama yang sangat sinonim dengan amalan memberi. Kedatangan Rasulullah saw adalah untuk memberi rahmat kpada sekalian alam. Sejarah hidup Rasulullah saw memaparkan bagaimana baginda memberikan tenaga, harta, malah jiwanya untuk umat manusia mendapat hidayah Islam.

Bahkan salah satu daripada sifat yang wajib bagi Rasulullah saw ialah tabligh, iaitu menyampaikan. Bukankah sifat itu sangat rapat dengan sikap memberi? Apa yang baginda terima sebagai wahyu daripada Allah akan terus disampaikannya kepada umat tanpa disembunyikan hatta satu ayat pun. Begitu luas dan telus baginda dalam memberi.

Sejarah kehidupan Rasulullah saw merakamkan baginda memberi bukan sahaja sewaktu senang, bahkan semasa susah. Sewaktu susah, Rasulullah saw memberi penuh kesabaran. Sewaktu senang baginda memberi dengan kesyukuran. Orang Arab Badwi yang menerima kambing pemberiannya pernah berkata,”Dia memberi tanpa takut kepada kekurangan.” Sebuah hadis daripada Abu Hurairah r.a. berkata bahawa Nabi saw bersabda yang bermaksud, “Tidak berlalu hari-hari yang tatkala manusia memulakan pekerjaan melainkan turun dua malaikat yang satu malaikat berdoa, “Ya Allah, berilah ganti kepada orang yang membelanjakan (iaitu yang menderma atau bersedekah) hartanya.” Sedangkan malaikat yang kedua pula berdoa, “Ya Allah, binasakanlah harta orag yang bakhil.” (Riwayat Bukhari)

Sifat memberi baginda lebih terserlah pada bulan Ramadhan, sehingga disifatkan sebagai “angin kencang”, yang bermaksud sangat laju dalam memberi sedekah dan hibah.

Daripada Ibnu Abbas r.a. beliau berkata, “Adalah Rasulullah saw orang yang paling pemurah dan lebih-lebih lagi dalam bulan Ramadhan tatkala baginda bertemu Jibril, Jibril akan memenuhi malam Ramadhan dengan bertadarus al-Quran. Padahal Rasulullah saw apabila bertemu Jibril, baginda lebih pemurah menyumbang kebajikan malah lebih kencang daripada angin yang kencang.” (Riwayat Bukhari)

Pernah juga baginda tidak dapat tidur kerana memikirkan kalau-kalau masih ada wang berbaki yang belum disedekahkan. Dan pada saat-saat akhir menjelang kewafatannya pun, baginda masih sempat memberi peringatan kepada ummatnya mengenai kepentingan solat.

Sikap memberi Rasulullah saw ini telah diteruskan oleh para sahabat, tabiin, tabi’ tabiin dan umumnya salafussoleh. Generasi yang hidup 300 tahun selepas Rasulullah saw ini terus memberi masa, tenaga, dan jiwa mereka untuk menyebarkan dakawah, menyampaikan ilmu dan memberi bimbingan kepada seluruh ummat manusia sehingga dengan itu Islam telah tersebar di seluruh dunia.

Bayangkan apa akan terjadi kepada manusia dan dunia jika sikap memberi itu berhenti selepas kewafatan RAsulullah saw? Tentu sahaja dunia akan gelap dan manusia akan terus kufur. Sejarah mencatatkan 2/3 daripada para sahabat Rasulullahsaw mati di luar Tanah Arab, yakni dalam memikul tugas menyampaikan Islam.

petikan artikel: solusi

Assalamualaikum tetamu ziarah yg dikasihi..mudah-mudahanan sihat sejahtera hendaknya. Masa begitu pantas berlalu, sekrang telah masuk tahun baru 2010. Ramai yg memperbaharui azam masing-masing. Diharap azam tahun lepas telah berjaya dilaksanakan…dan mudah-mudahan azam tahun ini Allah permudahkan utk kita laksanakannya, insyaAllah.

Saidina Uthman Ibnu affan r.a berkata:Antara tanda-tanda orang yang bijaksana itu ialah (1)Hatinya selalu berniat suci (2)Lidahya selalu basah dgn zikrullah (3)kedua matanya menagis kerana penyesalan terhadap dosa-dosa (3)Segala pekara yang dihadapinya dgn sabar dan tabah (4)Mengutamakan kehidupan akhirat dari kehidupan dunia..



Jumlah Pengunjung

  • 215,873 kunjungan

RSS Saifulislam.Com

  • An error has occurred; the feed is probably down. Try again later.

RSS buat duit di internet

  • KAMBING UNTUK DIJUAL May 29, 2009
    BERITA TERGEMPAR! 20 ekor kambing sedia untuk dijual….campur2….ada betina….ada jantan….ada anak…. cadang mau jual semua sekali cara pukal RM10,000 (masih boleh dirunding)…. kalau mau amik sekor dua….boleh bagi RM300-500 ikut saiz & umor… bleh mai tgk sendiri kat kandang…tgk peta … Continue reading →
    shawn@hayyrie
  • Buat duit dengan cara jual e-book April 3, 2009
    Ramai orang ada idea untuk dikongsi bersama tetapi tak tau camne nak bagitau orang lain. Ramai orang ada ilmu tetapi terpendam camtu je… Ramai orang ada bakat menulis tapi tak tahu nak tulis kt mana.. Nak cetak kt SASBADI, banyak … Continue reading →
    shawn@hayyrie
  • KURSUS PERNIAGAAN INTERNET March 30, 2009
    ANDA BOLEH HADIRI KURSUS TENTANG: -Teknik mempromosikan produk. -Teknik menambahkan pelawat. -Teknik mencipta produk baru. -Teknik Rekabentuk Laman Web. -Teknik menghasilkan pendapatan tanpa mempunyai laman web SERTA banyak lagi Di e-webniaga.com
    shawn@hayyrie
  • NAK KAHWIN TAPI TAK CUKUP DUIT? March 30, 2009
    Kami sedia membantu anda!
    shawn@hayyrie
  • RAHSIA ClickBank Jana Lebih RM800 sebulan March 27, 2009
    Perniagaan Internet Sistem Rahsia ClickBank
    shawn@hayyrie
  • E-KAMUS PERCUMA! March 24, 2009
      Assalamualaikum dan salam sejahtera. Anda pernah dengar e-kamus? E-kamus ialah software kamus yang tercanggih yang dilengkapi dengan 18 kamus dan disertakan sebutan dalam English UK. Mudah bukan? Hanya “double click” atau “mouse move”, makna perkataan anda terjawab. Boleh digunakan … Continue reading →
    shawn@hayyrie
  • RM10 SETAHUN WEB HOSTING TERMURAH DI M’SIA March 24, 2009
    shawn@hayyrie
  • Peluang Bisnes SMS Lumayan! March 24, 2009
    Kalau selama ini anda terpaksa mengeluarkan wang untuk menghantar sms, tetapi dengan  OwnSmsBiz  anda akan memperolehi pendapatan apabila anda menghantar SMS dan anda juga akan merima pendapatan apabila orang menghantar SMS kepada anda!!!         OwnSmsBiz adalah bisnes yang berasaskan internet … Continue reading →
    shawn@hayyrie
  • Peluang Cari Duit Melalui Pay Per Lead (PPL) Affiliate March 24, 2009
      Anda akan dibayar RM0.25 bagi setiap orang yang mendaftar di pakej Master Resell ini. Program pay per lead ini akan ditutup apabila target list mencapai sasaran. SIGN UP PERCUMA Bayaran akan dibuat pada awal bulan. Di bawah ini disertakan … Continue reading →
    shawn@hayyrie
  • DOWNLOAD E-BOOK DAPAT DUIT March 20, 2009
    shawn@hayyrie

RSS Dr. Hasanah

  • An error has occurred; the feed is probably down. Try again later.