Mujahid & Mujahidah Ansarullah

Kambing Aqiqah, Kenduri dan Korban

Posted on: October 12, 2009

madah seekor kambing korban

madah seekor kambing korban

Sebelum terjebak dengan penternakan unggas (ayam), terlebih dahulu kami menjerumuskan diri dalam penternakan ruminan( kambing dan lembu). Ada orang kurang faham tentang istilah unggas & ruminan. Depa kata unggas tu menatang yang dok hingaq (bunyi bising) macam cengkerik, lalat, lebah, tebuan dll…:-)

Dalam konteks penternakan, istilah unggas merujuk kepada haiwan-haiwan dari keluarga burung seperti ayam,itik dan burung manakala ruminan (ruminant) pula ialah kumpulan haiwan yang mengunyah makanan seperti lembu,kerbau,kambing dan bebiri.

kambing ferral untuk aqiqah, kenduri dan korban

kambing ferral untuk aqiqah, kenduri dan korban

Kami menyediakan kambing untuk tujuan aqiqah,kurban,kenduri,induk dll. Sekiranya anda berminat untuk memesan kambing, anda boleh menghubungi 019-4702839. Bukan setakat kambing hidup, malahan kami juga menyediakan perkhidmatan:

  • menyembelih, melapah dan memotong sahaja : RM 50 per ekor
  • menyembelih,melapah,memotong dan memasak : RM 100 per ekor
  • menghantar (kedah, perlis dan p.pinang utara sahaja)  boleh dirunding

Harga kambing tertakluk kepada stok yang ada. Biasanya harga untuk seekor kambing aqiqah ialah RM 500 dan ke atas. Kalau kenduri tu murah la sikit sebab boleh sembelih kambing yang belum cukup umur 2 tahun.

Value Added Services ini bertujuan memudahkan anda daripada bersusah payah memproses dan memasak kerana sedia maklum semua orang sentiasa sibuk.

Bagi tujuan aqiqah, anda hanya perlu bagitau nama anak/individu yang diniatkan untuk aqiqah. Nanti semua dah siap anda hanya perlu tunggu di depan pintu rumah menunggu datangnya hidangan…mudah ja kan? :-)

4 Responses to "Kambing Aqiqah, Kenduri dan Korban"

silaturahim dan mencari kawan dari usaha yang sam

Assalamualaikum,

Salam ziarah dari rakan penternakan kambing

Waalaikumussalam wbt…salam ukhwah..diharap dpt berkongsi ilmu penternakan juga.. =)

Assalamualaikum w.b.t. Kami menyediakan kambing,bebiri untuk aqiqah,qurban,majlis,catering dan lain-lain, hubungi kami +60123662416

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Support Me

Top Clicks

  • None

Jumlah Pengunjung

  • 211,142 kunjungan

RSS Saifulislam.Com

  • An error has occurred; the feed is probably down. Try again later.

RSS buat duit di internet

  • KAMBING UNTUK DIJUAL May 29, 2009
    BERITA TERGEMPAR! 20 ekor kambing sedia untuk dijual….campur2….ada betina….ada jantan….ada anak…. cadang mau jual semua sekali cara pukal RM10,000 (masih boleh dirunding)…. kalau mau amik sekor dua….boleh bagi RM300-500 ikut saiz & umor… bleh mai tgk sendiri kat kandang…tgk peta … Continue reading →
    shawn@hayyrie
  • Buat duit dengan cara jual e-book April 3, 2009
    Ramai orang ada idea untuk dikongsi bersama tetapi tak tau camne nak bagitau orang lain. Ramai orang ada ilmu tetapi terpendam camtu je… Ramai orang ada bakat menulis tapi tak tahu nak tulis kt mana.. Nak cetak kt SASBADI, banyak … Continue reading →
    shawn@hayyrie
  • KURSUS PERNIAGAAN INTERNET March 30, 2009
    ANDA BOLEH HADIRI KURSUS TENTANG: -Teknik mempromosikan produk. -Teknik menambahkan pelawat. -Teknik mencipta produk baru. -Teknik Rekabentuk Laman Web. -Teknik menghasilkan pendapatan tanpa mempunyai laman web SERTA banyak lagi Di e-webniaga.com
    shawn@hayyrie
  • NAK KAHWIN TAPI TAK CUKUP DUIT? March 30, 2009
    Kami sedia membantu anda!
    shawn@hayyrie
  • RAHSIA ClickBank Jana Lebih RM800 sebulan March 27, 2009
    Perniagaan Internet Sistem Rahsia ClickBank
    shawn@hayyrie
  • E-KAMUS PERCUMA! March 24, 2009
      Assalamualaikum dan salam sejahtera. Anda pernah dengar e-kamus? E-kamus ialah software kamus yang tercanggih yang dilengkapi dengan 18 kamus dan disertakan sebutan dalam English UK. Mudah bukan? Hanya “double click” atau “mouse move”, makna perkataan anda terjawab. Boleh digunakan … Continue reading →
    shawn@hayyrie
  • RM10 SETAHUN WEB HOSTING TERMURAH DI M’SIA March 24, 2009
    shawn@hayyrie
  • Peluang Bisnes SMS Lumayan! March 24, 2009
    Kalau selama ini anda terpaksa mengeluarkan wang untuk menghantar sms, tetapi dengan  OwnSmsBiz  anda akan memperolehi pendapatan apabila anda menghantar SMS dan anda juga akan merima pendapatan apabila orang menghantar SMS kepada anda!!!         OwnSmsBiz adalah bisnes yang berasaskan internet … Continue reading →
    shawn@hayyrie
  • Peluang Cari Duit Melalui Pay Per Lead (PPL) Affiliate March 24, 2009
      Anda akan dibayar RM0.25 bagi setiap orang yang mendaftar di pakej Master Resell ini. Program pay per lead ini akan ditutup apabila target list mencapai sasaran. SIGN UP PERCUMA Bayaran akan dibuat pada awal bulan. Di bawah ini disertakan … Continue reading →
    shawn@hayyrie
  • DOWNLOAD E-BOOK DAPAT DUIT March 20, 2009
    shawn@hayyrie

RSS Dr. Hasanah

  • An error has occurred; the feed is probably down. Try again later.
%d bloggers like this: