Mujahid & Mujahidah Ansarullah

Walimah di Rumah MB

Posted on: December 23, 2008

Assalamualaikum kepada tetamu ziarah yang dikasihi sekalian. Alhamdulillah setinggi-tinggi kesyukuran dipanjatkan ke hadrat Ilahi Rabbi kerana dengan izinNya jualah dapat saya menulis entry kali ini.

Pada 20 Disember yang lalu, telah berlangsung dengan jayanya program anjuran Kerajaan Negeri Kedah, yang diberi nama “Mahligai Sejahtera”, iaitu majlis perkahwinan beramai-ramai, julung kali diadakan di negeri ini. Seramai 17 pasang pengantin diraikan dalam majlis tersebut.

Alhamdulillah dengan adanya program sebegini, dapat menjimatkan kos perbelanjaan perkahwinan kerana semuanya ditanggung oleh kerajaan negeri. Pakaian, makanan dan cenderahati sehinggakan jurugambar pun ditaja juga. Saya amat bersyukur kerana mendapat peluang yang begitu baik. Memang ada hikmahnya majlis walimah saya ditangguhkan. Pada mulanya dicadangkan 27 Disember, tetapi disebabkan kesihatan ibu saya yang sedikit teganggu menyebabkan majlis walimah terpaksa ditangguh ke bulan 1 tahun depan. Tetapi rupa-rupanya Allah menetapkan sesuatu yang lebih baik untuk saya dan keluarga.

Saya memohon maaf kerana tidak berkesempatan untuk menjemput semua sahabat2 yang dikenali sama ada sahabat di waktu sekolah, matrikulasi, universiti dan rakan sekerja terdahulu.  Saya harap sahabat semua tidak berkecil hati..masih ada lagi 1 majlis walimah sebelah suami belum berlangsung.

Di kesempatan ini saya ucapkan ribuan terima kasih kepada sahabat2 yang sudi hadir. Rakan-rakan sekolah, Azura, Marlini, Fatimah, Suhaila & Faizan. Rakan-rakan di UMP, Tini, Paklong, Bob, Akmal dan Amir Firdaus, rakan alam maya. Rakan semasa praktikal, Siti. Sahabat dri UniMAP, Sara dan Tasya..Rakan sekolah rendah, Wan Jamal merangkap photographer…hehe. Jazakumullah khairan kathira.

Kepada sahabat yang telah melangsungkan perkahwinan, Selamat Pengantin Baru diucapkan. Barakallahulakuma, wabaroka alaikuma, wajama’a bainakuma filkhair..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Support Me

Top Clicks

  • None

Jumlah Pengunjung

  • 211,142 kunjungan

RSS Saifulislam.Com

  • An error has occurred; the feed is probably down. Try again later.

RSS buat duit di internet

  • KAMBING UNTUK DIJUAL May 29, 2009
    BERITA TERGEMPAR! 20 ekor kambing sedia untuk dijual….campur2….ada betina….ada jantan….ada anak…. cadang mau jual semua sekali cara pukal RM10,000 (masih boleh dirunding)…. kalau mau amik sekor dua….boleh bagi RM300-500 ikut saiz & umor… bleh mai tgk sendiri kat kandang…tgk peta … Continue reading →
    shawn@hayyrie
  • Buat duit dengan cara jual e-book April 3, 2009
    Ramai orang ada idea untuk dikongsi bersama tetapi tak tau camne nak bagitau orang lain. Ramai orang ada ilmu tetapi terpendam camtu je… Ramai orang ada bakat menulis tapi tak tahu nak tulis kt mana.. Nak cetak kt SASBADI, banyak … Continue reading →
    shawn@hayyrie
  • KURSUS PERNIAGAAN INTERNET March 30, 2009
    ANDA BOLEH HADIRI KURSUS TENTANG: -Teknik mempromosikan produk. -Teknik menambahkan pelawat. -Teknik mencipta produk baru. -Teknik Rekabentuk Laman Web. -Teknik menghasilkan pendapatan tanpa mempunyai laman web SERTA banyak lagi Di e-webniaga.com
    shawn@hayyrie
  • NAK KAHWIN TAPI TAK CUKUP DUIT? March 30, 2009
    Kami sedia membantu anda!
    shawn@hayyrie
  • RAHSIA ClickBank Jana Lebih RM800 sebulan March 27, 2009
    Perniagaan Internet Sistem Rahsia ClickBank
    shawn@hayyrie
  • E-KAMUS PERCUMA! March 24, 2009
      Assalamualaikum dan salam sejahtera. Anda pernah dengar e-kamus? E-kamus ialah software kamus yang tercanggih yang dilengkapi dengan 18 kamus dan disertakan sebutan dalam English UK. Mudah bukan? Hanya “double click” atau “mouse move”, makna perkataan anda terjawab. Boleh digunakan … Continue reading →
    shawn@hayyrie
  • RM10 SETAHUN WEB HOSTING TERMURAH DI M’SIA March 24, 2009
    shawn@hayyrie
  • Peluang Bisnes SMS Lumayan! March 24, 2009
    Kalau selama ini anda terpaksa mengeluarkan wang untuk menghantar sms, tetapi dengan  OwnSmsBiz  anda akan memperolehi pendapatan apabila anda menghantar SMS dan anda juga akan merima pendapatan apabila orang menghantar SMS kepada anda!!!         OwnSmsBiz adalah bisnes yang berasaskan internet … Continue reading →
    shawn@hayyrie
  • Peluang Cari Duit Melalui Pay Per Lead (PPL) Affiliate March 24, 2009
      Anda akan dibayar RM0.25 bagi setiap orang yang mendaftar di pakej Master Resell ini. Program pay per lead ini akan ditutup apabila target list mencapai sasaran. SIGN UP PERCUMA Bayaran akan dibuat pada awal bulan. Di bawah ini disertakan … Continue reading →
    shawn@hayyrie
  • DOWNLOAD E-BOOK DAPAT DUIT March 20, 2009
    shawn@hayyrie

RSS Dr. Hasanah

  • An error has occurred; the feed is probably down. Try again later.
%d bloggers like this: